hai nu zau!

mda..sunt indignata……de cateva zile bune se tot vb de scandalul unei expozitii care cica reprezinat Romania in New York .in acea expozitie apare ( printre altele ) un calut cu o zvastica pe el…motiv de mare scandal la toate televiziunil…ok….de ce pana la urma ? oare nu se stie ca arta a evoulat de la tablori si uleuiri pe panza , de la peisaje si de la portrete ? Helooooouuuuuu!!!! ppl….unul a expus un wc lucrare intitulata fantana ( duchamp )intr-o expozitie , altii se impsuca ..altii stau un urina si fecale…..asta e arta moderna acum… si nu de acum ca e de multi ani de acum…iar arta moderna se bazeaza pe idee mai mult  nu e forma sau pe estetica  …..si noi comentam ca este o zvastica pe un calut barby ? si din cate am inteles doar Romania e asa scandalizta ca restul tarilor nu au facut asa mare tam tam. Pe mare descrierea expozitii suna cam asa.

Reprezentantii Institutul Cultural Roman au dat astazi explicatii in legatura cu expozitia controversata de la New York. In urma cu o saptamana, au fost expuse in America zvastici, falusuri si ironii cu simboluri religioase.

Oare inainte ca o mana de reporteri total needucati in materie de arata viziuala, sa lamseze ipoze , nu ar fi bine daca nu au inteles expozitia sa invite artistii in emisiune, sa vb cu ei ca acestea sa poate sa le explice exact ce au vrut sa reprezinte acolo…nu de alta dar se poate ca acesti reporteri sa nu fi inteles nimic…si sa traga conculzii gresite,judecand astfel artiistii in mod eronat ?

Si chiar asa de pura curiozitate ce ar fi trebuit sa termitem?…aceleasi  tablouri clasice ? peisaje cu frumoasa romanie ? asa era toata lumea multumita ?….avand in vedere ca la eurovizion inca mai trimitem muzica asa zis “usoara” nu e de mirare ca reactionam asa…..probabil ca o sa dureze o eternitata pana o sa putem scapa de conservatorism….pacat e ca jumate din reportii fac parte din generatia tanara , dar se pare ca sunt deja destul de indoctrinati si imbatraniti.

ne place sau nu trebuie totusi sa intelegem ca traim intr-o tara moderna  si fiecare individ  are dreptul sa se exprime liber. Daca aceii oameni care au expus au studiu in domeniu puteti fi sigurca stiu ce fac si de ce fac , nu sunt oameni care fac arta de azi , de ieri, sunt artist cunoscuti si consacrati .Probabil ca daca lumea s-ar elibera de prejudecati ar putea intelege altfel lucrurile.Toate aceste lucrari reprezinat practic un protest, o idee, o viziune iar mesajul este mult mai profund decat vor unii sa inteleaga si sub nici o forma nu o esteatat de superficial  ca o bataie de joc cum sustin unele persoanele neavizate.Si e pacat ca niste oameni fara educatie in domeniu pot sa sunstina ca punctul lor de vedere este corect, si chiar sa se mire daca oamenii avizati incerca sa le schimbe parerea .

Advertisements

2 thoughts on “hai nu zau!

  1. Da si nu chiar. Cand expozitia este promovata de ICR (Institutul CULTURAL Roman) al carei presedinte este Patapievichi, vehement proclamator al moralitatii si mai este finantata si cu o suma aberant de mare, datele problemei se complica putin. Poate ARTA RECENTA nu mai incape in rame, dar ar fi pacat sa credem ca se opreste la o zeflemea marlaneasca pe niste subiecte, poate alese, doar pentru ca sunt la “moda”

  2. arta trebuie sa socheze lumea, sa provoace polemici, controverse,, sa fie combatuta..o fi sau n-o fi batjocora…nu pot sa spun ca sunt tare pe subiect..dar din punctul meu de vedere face ce trebuie: pune lumea sa gandeasca. Si inca un lucru bun: mai afla si omul de rand cam in ce directie merge arta moderna si ca nenea artistul nu mai e cine face portrete si peisaje cu apus de soare..asa cine vrea sa-si explice ce e asta mai pune mana si se intereseaza si isi face o cultura vizuala moderna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s