:)

În noaptea Învierii, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi împărţită în Bucovina pe protopopiate. În Sâmbăta Paştelui, pe 18 aprilie, la ora 20:30, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi depusă la Biserica „Sfânta Înviere” din Suceava.

Primii care vor lua Lumina Sfântă depusă la Biserica „Sf. Înviere” din Suceava vor fi preoţii protopopi, stareţii şi stareţele de la mănăstirile din judeţ. Doar de la ei vor primi lumină preoţii parohiilor din judeţ, care o vor împărţi credincioşilor, la ora 12:00, în noaptea Învierii.

Aşa reiese dintr-un comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în care se spune că Lumina Sfântă va fi distribuită credincioşilor din judeţ, parohiilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, „doar de delegaţiile formate din preoţii protopopi, stareţi, stareţe, preoţi din municipii, oraşe şi localităţi mai mari, prezente sâmbătă la Biserica Sf. Înviere”.

Tot în comunicat se mai spune că „Sfânta Lumină va fi dată credincioşilor de către preoţi şi numai de ei, la slujba din noaptea Învierii, nicidecum înainte de momentul amintit”.

Preoţi din alte judeţe, după „Lumină” în Bucovina

Lumina Sfântă va fi adusă cu o cursă charter de la Ierusalim, de consilierul economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor preotul iconom stavrofor Cătălin Axinte, exarh al Arhiepiscopiei, Arhimandritul Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii Putna, şi din partea mirenilor Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

În noaptea Învierii, sunt aşteptaţi la Suceava şi preoţi din alte judeţe, reprezentanţi ai arhiepiscopiilor de care aparţin, pentru a lua Lumină Sfântă din Bucovina şi a o împărţi credincioşilor pe care-i păstoresc.

„Lumina în Bucovina” se înscrie în proiectul programului „Paştele în Bucovina”, iniţiat de Consiliul Judeţean  Suceava.

La această acţiune, premieră la nivel naţional, se aşteaptă participarea unui număr record de credincioşi din întreaga ţară.

suna bine…se pare ca o sa trag si eu o fuga de paste la sv.. nu de alta dar suna fain:D …:)) asta asa daca tot va intrebati cumva ce fac de paste

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s