acasuca din iasi

Usa se deschide violent si se tranteste asurzitor de perete, darkav paseste zgomotos spre camera, tranteste pizza pe masa si incepe tacuta sa sfarsie felie dupa felie.In cateva secunde ramane doar o cutie goala ..dovada clara ca acolo a existat o data o pizza f buna.

Pasii grei rasuna pe hol..darkav scoate de pe ea randuri de haine si le arunca pe jos….cat ai clipi sare in pat, si invelita pana in gat se scufunda intr-un som adanc…..si nici nu e de mirare ca a adormit atat de repede si ca sforaitul ei ingrozitor trezeste tot cartiereul…e de inteles, a avut o zi grea. a fost pana in iasi…si inapoi.

La 9 darkav era in drum spre iasi ..mergea tacuta si cum ar fi putut sa fie altfel cand afara erau doar 5 grade?…..a ajuns repede in  cimitirul eternitatea….cimitir mult iubit de tanara creatura….in anii cand statea in iasi nu trecea saptamana in care darkav sa nu se plimbe pe aleele tacute ale acestui mirific cimitir, astfel ajunsese sa cunoasca fiecare statuie..fiecare copac..fiecare drumusor…

Trecuse un an de cand nu mai calcase pe aceste carari tacute…de ce?..nici darkav nu stia sa raspunda,  daca ar fi fost intrebata…si totusi ..cine sa o intrebe?..dar se simtea fericita sa revada aceste locuri atata de dragi…pt ca mortii nu poti fi fericiti decat cu mortii.

Cum zacea darkav intinsa pe lespedea rece de piatra un gand fugar rupse tacerea. Gandul spune: treci fata si fa cumparaturi.  Darkav se ridica numaidecat si pleaca grabita spre carrefour.

Scotoci terifiata tot carrefour, dar nu a gasit nik din ce cauta…lucruri importante de altfel …dar asa ii trebuie daca cauta tot timpul chestii imposibile. Pierduta o lua spre mall..dar nici aici nu a avut mai mult noroc.

Si cum umbla asa prin mall deodata minunea se produce…darkav tasneste la 3 metri in aer, bate din palme,  rade isteric,  tipa si topaie ca un monstrulet….din gura ei ies vorbe fara sens:  ” cinema 7D …cinema 7D..iubirea mea cea mareee!!!….cinema 7D”..asa e, in fata ei se inalta impunator un cinema 7D.

Dar cum fericirea tine putin..cinemaul era inchis…sau stiu eu ce era cu el ..ca, oricum darkav nu apuca sa vada nici un filmulet….suparata foc se duce si isi cumpara o fantoma de lipit pe geam…ca sa-si mai inece amarul…ca si asa vine halloween-ul….sarbatoare pe care nu o sarbatoreste.

Apoi pleaca din mall si se opreste sa cumpere  pizza cu spanac. a mancat o data,  de mult tare si era f buna….si cum se lasa si noaptea tasni in masina si tulea spre casa….cu luna plina in spate si cu un drum care i se paru mai lung ca niciodata, ajunse acasa franta.


acum darkav doarme dusa visand fantome colorate. nb!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s