Umbla Darkav prin padure, dupa fragi si dupa..mure…

ziua de duminica fu pt Darkav una plina…nu a apucat saraca sa stea in casa nici o oricica..sau poate, doar atat.

cum se lumina da ziua Darkav  pleca la padure.

-la munte? ( intreaba o voce )

-nu, nu la munte…la Vorona…..trecu si pe la manastiri ca dea sunt in zona…vazu insecte nostime..flori frumoase (desi lui Darkav nu-i plac florile)…. si lacuri intinse….. apoi urca dealuri abrupte, se batu cu musuroaie de firnici dar iesi invingatoare..(asta pt ca nu se batu ea, dar alti membrii ai echipajului au fost atacati de astea mici, dar rele vietuitoare )….batu carari inguste ..se prinse de radacinile copacilor (chiar asa fu!..chiar daca vine greu de crezut asta)….se batu cu ploaia…si cu vantul si pana la urma ajunse la pestera….ca asta fu scopul urcusului.

intra in pestera… iesi din pestera…se urca pe pestera ( desi si asta pare greu de crezut )…..si in entuziasmul ei tembel incerca sa strice pestera, dar nu reusi….vazand ca nu mai are nici o distractie.. cobora grabita  in poienita..unde se puse pe cules..papadie..si iarba…suna bizar, stiu..dar era pt animalele ei….nu va ganditi la prostii acum.

In fata lui Darkav…se intindea cat vedeai cu ochii…socul…..si daca il vazu..nu a putut sa nu profite de aceasta ocazie si sa se bage in el…culegand usor, floare cu floare…..

Obosita dupa o zi de munca Darkav poposi acasa….pt ora aia de care v-am spus mai sus….si dupa ce ora trecu …Darkav pleaca iar…

-unde? ( intreaba o voce)

-la concert Stradivarius….care se anuntase cu surle si trambite de cateva saptamani bune.

din pacate nu pot sa spun ca Darkav fu impresionata pana la lacrimi de acest moment artistic….s-a fi asteptat la mai mult…i s-a parut un pic fragmentat si cam la fel….nu prea melodic….si nu, nu i-a atins sufletul impietrit….dar totusi a fost interesant, nu as putea sa spun ca nu….a fost….altfel!

imbatata de atata muzica si dans….s-a indreptat spre o bodega unde s-a infipt intr-o limonada pe care a sorbit-o toata seara….si dupa o plimbarica scurta prin noaptea agitata,  Darkav ajunse acasa, in patul ei cald si bun….pe care nu il parasise pana in zori….cand zgomotul de picamar ii spulbera visele.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s