Povesti din Iasi

Aceasta este o poveste…asa cum sunt toate povestile..

A fost odata ca niciodata ca daca nu ar fi nu s-ar povesti…..un tinut indepartat, mare si bogat pe care oamenii ii cunosteau sub numele de Iasi.

Darkav auzi multe povesti despre acest loc incantator si dorinta de al vizita i se aprinse in piept ca o flacara…ar fi vrut sa sufle peste ea  si sa o stinga, dar nu  a putut…asa ca, se hotarase sa plece sa vada  si ea locul minune.

Ba se duce, ba nu se duce, ba se duce, ba nu se duce, ba se duce, ba nu se duce,  si uite asa se hotara intr-o zi sa mearga totusi…isi umplu traista cu merinde si porni la drum. Si merse, si merse drum lung pana cand in fata ei se ridica mandru tinut al Iasului.

Darkav avea un plan bine stabilit, asa ca primul popas il facu in cimitir…..cum intra pe poarta mare incepe sa se zbenguie..sa sara in sus de bucurie…..putine creaturi pot fi in extaz intr-un cimitir….dar Darkav fiiind pasionata de tot ce e vechi,  sarea la fiecare statuie tacuta…la fiecare cripta  darapanata sau piatra funerara antica….Darkav e putin nebuna…nu trebuie bagata in seama….sa o ocoliti daca vreodata va apare in cale….aveti noroc ca nu prea apare…dar unii sustin ca au vazut-o….povesti sa fie si astea?

Dupa ce se invarti in cimitir pleaca sa caute buhe….ratacind prin mijloacele de transport …cu greu ajunse in Copou pt o fuga dupa buhe…dar ia buhele de unde nu-s…dezamagita cobora Copoul …si merse pana la palat si la Palas.

Ajunse la Palas destul de repede…si nu mare ii fu mirarea cand vazu o intindere mare de magazine…mare, mare, mare….mult prea mare pt cat poate ea duce…asa ca se ajeza la mancat o pizza mici..isi potoli setea cu o bere…se invarti in stanga un pic.. in dreapta un pic….si gata.

Cum noaptea se lasa si aripile nu o mai puteau duce in zbor…Darkav se indrepta spre casa….spre patul ei moale si bun..spre Mos Ene care o asteapta cuminte cufundat in el….caci dragostea lui Darkav pt el e imensa.

Si-am incalecat pe-o sea..si v-am spus povestea asa…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s